Liderlik ve Girişimcilik Üzerine İzlenmesi Gereken TED Konuşmaları – II

Geçtiğimiz hafta liderlik ve girişimcilik üzerine izlenmesi gereken TED konuşmalarının ilkini sizlerle paylaşmıştık. Popüler olan konuşmaların yanı sıra, TEDTalks’ta 1400’den fazla konuşmacının izlenmeye değer birçok farklı sunumu bulunuyor. Biz de buradaki sayısız konuşma arasından e-ticaret sektöründeki girişimci ve liderlerin ilgisini çekebilecek, perde arkasında kalmış konuşmaların ikinci bölümünü sizlere sunuyoruz.

Liderlik, başarı, yaratıcılık, girişimcilik ve teknoloji konu başlıkları altında topladığımız bu videoları ikinci bölümümüze birçok kitabı Dünya çapında en çok satanlar listesinde yer almış Seth Godin ile başlıyoruz.

Seth Godin’den Önderlik Ettiğimiz Kabilelere Dair

“Kendinizden büyük bir şey inşa etmek için ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz.” Seth Godin

Chris Anderson’dan Teknolojinin Uzun Kuyruğu Üzerine

En çok satanlar listesine girmiş The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More adlı kitabın yazarı Chris Anderson bu konuşmasında, yaşayan her teknolojinin geçirdiği dört aşamadan bahsediyor.

Elizabeth Gilbert: Deha Üzerine

Ye, Dua Et, Sev’in yazarı Elizabeth Gilbert, sanatçı ve yaratıcı olarak tanınan insanların dahi değil de, dehanın onlara geldiğini anlatıyor.

Sheryl Sandberg: “Neden Çok Az Sayıda Kadın Lider Var?”

Bu konuşmada, Facebook COO’su Sheryl Sandberg, kadınların neden çalıştıkları işte en yukarıya gelmek de zorlandıklarından ve yönetici pozisyonunda çalışacak olan kadınlara üç önemli tavsiyede bulunuyor.

Gary Vaynerchuk: Sevdiğiniz İşi Yapın! (Mazerete Gerek Yok)

Girişimci Gary Vaynerchuck, internet sayesinden başarılı olmanın eskiye kıyasla daha kolay olduğunu ve bu yüzden de sevdiğiniz işi yapmak için bahane üretmeye son verilmek üzerine bir konuşma yapıyor.

Susan Cain’le İçe Dönüklerin Gücü

“Dinlemeyi konuşmaya, okumayı sosyalleşmeye tercih ederim. Konuşmadan önce düşünmek benim için daha önemli.” Susan Cain

Ken Robinson: “Okullar yaratıcılığı öldürüyor.”

“Eğer farklı ve yanlış olmayı göze almazsanız, hiç bir zaman orjinal bir fikir ortaya çıkaramayacaksınız.” Ken Robinson